Turvehoito

Turvehoito rentouttaa ja elvyttää

-lihaskireyteen
-hormonihäiriöihin
-reumaan ja kihtiin
-laihduttajille
-ihon hyvinvoinnille
-tuki- ja liikuntaelinsairauksiin

Hoidoissa käytän kotimaista Etelä-Pohjanmaalta lehtosuosta nostettua turvetta.

 

Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus perustuu korkeaan lämpötilaan, turpeen antiseptiseen vaikutukseen ja turpeessa oleviin biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen.

Tärkeimmät terapeuttiset aineet ovat humushapot (28,5%) sekä fulvohapot (10%). Lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä. Em. hapoilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa pintaa syvemmältä. Niillä on myös kyky poistaa elimistöstä kuona-aineita.

 

Turve sitoo tehokkaasti lämpöä, joka pysyy muuttumattomana hyvin pitkään.

Turvehoidon tai -saunan korkea lämpötila kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Se sitoo reumatekijöitä ja myrkkyjä, parantaa hormonitoimintaa ja solujen uusiutumista.

 

Hoitoturve sopii kaikenikäisille. Sillä ei tunneta allergisoivaa vaikutusta.

Kehon ylikuumenemisen johdosta suositellaan kuitenkin varovaisuutta sydän- ja verenpainetautia sairastaville. Myös raskaana olevien on syytä noudattaa varovaisuutta.

Emme suosittele kokovartalohoitoja, mutta paikallishoidot sopivat hyvin niin sydän- ja verenpainetautia sairastaville kuin raskaana olevillekin.


Lisää tietoja hoitoturpeesta www.lehtopeat.com

Turvehoidot​

Selän alueelle  levitetään 40 -asteiseksi lämmitetty turve, joka peitetään kelmulla. Kelmun päälle laitetaan turpeella täytetyt lämpöpakkaukset, jotka antavat todella mukavan lämmön ja selkä hautuu ja turpeen bioaktiiviset aineosat imeytyvät tehokkaasti. Sillä aikaa kun turve on selässä, hierotaan pää, kädet ja jalat.

 

Kun 20 minuuttia on kulunut, otetaan kelmu ja sen mukana osa turpeesta pois. Sen jälkeen sivellään hierontaöjlyä selkään ja annetaan imukuppihieronta selän aluelle. Tämän jälkeen loppu turve otetaan pois lämpimällä pyyhkeellä. Lopuksi selän alueelle rentouttava kookosöljyhieronta.

Paikallishoito soveltuu reumasäryn, kulumien ja urheiluvammojen hoitoon. Akuuteissa tulehduksissa ja urheiluvammojen hoidossa käytetään kylmää turvetta, joka rauhoittaa tulehdusta ja nopeuttaa urheiluvammojen paranemista.

Ohjattu ohjelma asiakkaan tiloissa.

Miellyttävä turvehoito

Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus perustuu korkeaan lämpötilaan, turpeen antiseptiseen vaikutukseen ja turpeessa oleviin biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen. Katso esittelyvideo rentouttavasta turvehoidosta.

Terveyttä ja hyvinvointia ikiaikaisesta turvehoidosta

Ota yhteyttä

Tervetuloa rentoutumaan

  • 040 5353 120
  • eija.laine@luo.to
  • Käpyläntie 11, 05200 Rajamäki